Hi there, Sparkling Soul!

Afgelopen maanden had ik het gevoel letterlijk stil te staan. Ik voelde geen inspiratie en de flow was ver te zoeken. Mijn focus lag op de dingen die mij afleidden van de zaken die er werkelijk toe doen. Op het moment realiseerde ik mij dat niet, en dacht ik juist dat het gene waar ik mee bezig was, mij vooruit zou brengen. Maar eigenlijk hield ik de stroming van het leven tegen. Elke keer liep ik tegen een gevoel van weerstand aan, of zat ik ’s avonds neerslachtig op de bank omdat het gene wat ik wilde bereiken niet lukte.

Ik was namelijk mijzelf heel hard aan het tegenwerken. Vanuit angst wou ik meer zekerheid voor mijzelf creëren en ging ik dus opzoek naar iets wat mij die zekerheid kon geven. Bijvoorbeeld door middel van het zoeken naar een extra baan. En meer controle willen hebben over alles wat zich in mijn leven afspeelde. Dit uit zich bij mij dan in perfectionisme, piekeren en extreme bezorgdheid (mijn kat heeft wat te verduren gehad, als ze maar 5 minuten langer buiten was dan dat ze normaal deed, stond ik al overbezorgd in mijn tuintje naar haar te zoeken! Stel je voor als ik kinderen zou hebben 😉).

Het contact met mijzelf was ik even helemaal kwijt!

Maar dit realiseerde ik mij niet. Ik mediteer trouw iedere dag en neem mijn gevoel en de signalen van mijn lichaam altijd serieus. Tenminste, dat is wat ik mijzelf voorhield. Ik ben van nature erg gevoelig en perfectionistisch, maar ik had totaal niet in de gaten dat het zich op een ongezonde manier begon te uiten. Het gaf mij eigenlijk alleen maar stress.

Toen ik tot dit inzicht kwam, realiseerde ik mij meteen dat ik de stroom van het leven tegen werkte. Door middel van mijn overdreven behoefte aan zekerheid en controle, wat eigenlijk gewoon angsten zijn, belemmerde ik mijzelf verder te groeien. Natuurlijk stond ik niet letterlijk stil, het leven stroomt immers altijd en duwt je zachtjes de juiste richting op. Zolang je er maar naar durft te luisteren en niet koppig vast blijft houden aan wat eigenlijk niet meer werkt, zoals ik even deed.

Het heeft mij tegelijkertijd veel waardevolle inzichten gegeven. Over mijzelf en mijn leven. Het heeft mij weer een stukje bewuster gemaakt van mijn valkuilen en hoe ik er van mag leren. En waarschijnlijk had ik die periode van ‘stilstaan’ gewoon even nodig om tot deze inzichten te komen. Het hoort bij het leven, pieken en dalen, stil staan we in principe nooit.

Be Your Sparkling Self!

 Liefs, Paulien